به گزارش شهرآرانیوز، بی بی طاهره طهماسبی در مراسم رونمایی از تابلوهای معابر مزین شده به نام بانوان شهید در فرهنگسرای شهر زیبا و ایمن، اظهار کرد: همه میدانید که در دوران دفاع مقدس همه گروههای مختلف نقش خود را به خوبی ایفا کردند و زنان نیز اقدامات موثری را انجام دادند و دوشا دوش مردان تلاش کردند و در امر مهم مقاومت حضور داشتند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در حال حاضر ما در چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس قرار داریم؛ به همین مناسبت کمیته بانوان دفاع مقدس در استانداری تشکیل شد و بسیاری از مواردی که در ارتباط با حضور زنان در جنگ و پس از جنگ وجود داشته در این کمیته مطرح میشود.
طهماسبی تصریح کرد: در سطح شهر امروزه در کنار عزیزان و شهدای بزرگوار کمتر اسامی شهیدهها و نام بانوان را شاهد هستیم واین در حالی است در استان ما ۹۷ بانوی گرانقدر شهید شده و همچنین بیش از ۱۷ هزار مادر شهید در این استان حضور دارند.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در کمیته بانوان دفاع مقدس استانداری، عنوان کرد: در این جلسات تصمیم بر آن شد رنگ و بوی شهر به نام این عزیزان معطر شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی بیان کرد: جامعه نسل جدید، کمتر اطلاعاتی در مورد ارزشهای دفاع مقدس دارند، با انجام این اقدام بین نسل جوان و شهدا ارتباط بیشتری برقرار خواهد شد.
طهماسبی با اشاره به بانو ربابه ابراهیمی که مادر پنج شهید به نام در استان هستند، خاطرنشان کرد: پیشنهاد من این است که این فرهنگسرا را به نام این مادرعزیز نامگذاری کنیم تا این فرهنگسرا مکانی برای انتقال ارزشهای دفاع مقدس باشد. اگر این امر رخ دهد میتواند مرکزی مناسب برای نشر ارزشهای دفاع مقدس باشد.
فاطمه سلیمی، عضو هییت رییسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه نام گذاری معابر شهر یکی از عوامل موثر در هویت شهر است، گفت: تعدادی از معابر شهر برای نخستین بار در مشهد به نام بانوان شهید نامگذاری شد.
وی گفت: نامگذاری یکی از عوامل تاثیر گذار در هویت شهر است؛ باید در این نامگذاریها از نامهایی استفاده شود که در زمان عبور از این معابر، بدانیم که در این کشور چه انسانهای بزرگی جان خود را از دست داده اند.
عضو هییت رییسه شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: ما در شورای ششم نگاه ویژهای به مقوله زنان و خانواده داریم؛ این نگاه به صورت بین المللی بوده و صرفا در مشهد نخواهد بود.
سلیمی عنوان کرد: مشهد الرضا (ع) جهان شهر برکت و کرامت است و ما برای ارج نهادن مقام زن در این جهان شهر اقدامات موثری را انجام خواهید داد.
وی با بیان اینکه نیروهای فرهنگی باید در کنار هم قرار گیرند، تصریح کرد: جامعه بر چهار رکن فرهنگ، اجتماع، اقتصاد و سیاست استوار است. فرهنگ باید در تمامی این ارکان جاری باشد.
وی ضمن پیام تسلیت برای درگذشت علی لندی، اظهار کرد: اینگونه افراد، امید ما را به جامعه بیشتر و قلب ما را روشن میکنند.
یوسف اسماعیل زاده ، معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: نامگذاری معابر شهر مشهد به نام بانوان شهیده یاد آنها را در قلبها زنده نگه میدارد.
وی اظهار کرد: ما مدیون خون تک تک شهیدان هستیم آنها نظاره گر اعمال ما هستند.
وی ادامه داد: امروزه در جامعه که گذر میکنیم نام خیابانهای مزین شده به اسم شهیدان را ملاحظه میکنیم. نام شهیدان در هر خیابانی یادآور آن است که ما متوجه شویم در چه کشوری زندگی میکنیم.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد بیان کرد: مراسم امروز به واسطه یک اتفاق متفاوت در فضای نامگذاری شهر شکل گرفته است. در شهر ما معمولا خیابانها به نام شهدا دفاع مقدس و انقلابی آقا مزین شده است؛ اما در این میان بانوانی حضور داشتند که علاوه بر تربیت نسل شهدا، خود نیز به این مقام نائل شدند.
اسماعیل زاده تصریح کرد: در حال حاضر به تدبیر شورای ششم شهر مشهد اتفاقی افتاد که خیابانهای مشهد به نام شهدای بانو که در ایام انقلاب و جنگ تحمیلی حضور داشتند، نامگذاری شود.
وی عنوان کرد: ما در فرهنگسراها برنامههای متنوعی را برای بزرگداشت شهدای دفاع مقدس و جنگ تحمیلی انجام داده ایم؛ یکی از اقدامات ما بحث زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا از طریق نامگذاری معابر است.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد اضافه کرد: امید داریم همه توفیق داشته باشیم که دنبال کننده راه شهدا باشیم و هیچ کدام از ما مدیون خون شهدا نباشیم.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد